bestratingen

Wat kan Salden Wessem voor u betekenen:

 • Uitvoeren van de grondwerkzaamheden t.b.v. uw bestrating, gazon of tuin
 • Het aanleveren van grond- en bouwstoffen voor uw bestrating, gazon of tuin
 • Het aanleveren van bouwmaterialen voor uw bestrating, gazon of tuin
 • Het aanleggen van alle soorten bestrating
 • Het maken van tuinmuren, stapelmuren, schuttingen en schanskorven
 • Het plaatsen van vlonders, overkappingen of tuinhuizen ook op maat gemaakt!
 • Het aanleggen van afwateringssystemen drainage of beregeningsinstallaties
 • Het aanleggen van de elektrotechnische installatie in uw tuin
 • Het aanleggen van uw gazon of kunstgras

Salden Wessem is expert op het gebied van bestratingen en adviseert u bij het maken van de juiste keuze voor uw droomtuin.


BETONNEN SIERBESTRATING

Betonnen sierbestrating is een duurzaam en robuust materiaal dat veel wordt gebruikt voor verschillende buitenoppervlakken, zoals terrassen, opritten, voetpaden en wegen.

Betonnen sierbestrating biedt tal van voordelen, en het is geen wonder dat het steeds populairder wordt in tuinen. Laten we eens dieper ingaan op de voordelen van betonnen sierbestrating:

Groot aanbod: Betonnen sierbestrating is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, vormen en kleuren. Je kunt een unieke bestrating creëren door verschillende soorten, maten en kleuren met elkaar te combineren. Bekijk het aanbod bij een betonspecialist zoals Wester-Beton om alle mogelijkheden te ontdekken.

 1. Kleurvast: Betonnen sierbestrating behoudt zijn kleur. Zelfs na jaren zal de bestrating er nog steeds hetzelfde uitzien. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de kleur verandert na verloop van tijd.
 2. Lange levensduur: Beton is een sterk materiaal dat lang meegaat. Of het nu regent, stormt of sneeuwt, beton is bestand tegen alle weersomstandigheden. Je kunt dus jarenlang genieten van de betonnen sierbestrating zonder dat de kwaliteit achteruitgaat.

 3. Duurzaam en herbruikbaar: Beton is recyclebaar. Als je ooit betonnen sierbestrating wilt vervangen, kan het betonpuin worden verwerkt tot herbruikbaar cement. Zo draag je bij aan duurzaamheid.

 4. Milieuvriendelijk: Betonnen sierbestrating is beter voor het milieu dan andere vormen van bestrating. De kieren tussen de tegels zorgen ervoor dat de bodem nog steeds wordt gevoed door vocht, wat positief is voor het bodemorganisme.

 

Betonnen sierbestrating heeft enkele nadelen waar je rekening mee moet houden:

 1. Gewicht: Betonnen tegels zijn zwaar, wat het leggen en verplaatsen bemoeilijkt. Als je van plan bent om de bestrating zelf te installeren, kan het tillen van betonnen tegels een uitdaging zijn.

 2. Barsten: Hoewel beton duurzaam is, kan het na verloop van tijd barsten vertonen. Temperatuurschommelingen, vorst en zware belasting kunnen bijdragen aan scheuren in het beton.

 3. Vochtabsorptie: Beton kan vocht absorberen, vooral als het niet goed is afgedicht. Dit kan leiden tot vlekken en verkleuring van de tegels.

 4. Onderhoud: Betonnen sierbestrating vereist enig onderhoud. Regelmatig reinigen en eventuele scheuren repareren zijn belangrijk om de levensduur te verlengen.

 5. Beperkte ontwerpmogelijkheden: Hoewel er veel kleuren en vormen beschikbaar zijn, zijn de ontwerpmogelijkheden met beton beperkter dan bij sommige andere materialen, zoals natuursteen.

Het is belangrijk om deze nadelen af te wegen tegen de voordelen en je persoonlijke voorkeuren bij het kiezen van sierbestrating voor je tuin.


NATUURSTEEN SIERBESTRATING

Natuursteen is een prachtig materiaal dat uw tuin of oprit een unieke uitstraling kan geven. Laten we eens kijken naar de bijzondere eigenschappen en voordelen van natuursteen bestrating:

 1. Uniek karakter: Elke natuurstenen steen of tegel is anders. Dit maakt natuursteen zo bijzonder. Of het nu gaat om een terras van natuursteen tegels of klinkers, elke steen heeft zijn eigen unieke uitstraling1.
 2. Duurzaamheid: Natuursteen is uiterst duurzaam en stevig. Beschadigingen vallen minder op dan bij onbehandelde betontegels. Het gaat een leven lang mee, mits u het goed onderhoudt1.
 3. Comfortabel en sterk: Op blote voeten over natuursteen lopen voelt natuurlijk aan. De tegels zijn gemaakt uit één geheel, waardoor ze niet snel barsten of beschadigen2.
 4. Verschillende soorten natuursteen: Er zijn verschillende soorten natuursteen, zoals hardsteen, marmer, travertin en leisteen. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en uitstraling1.
 5. Weerbestendig: Natuursteen bestrating kan jarenlang meegaan zonder te vervagen of te beschadigen. Het is bestand tegen weersinvloeden3.

Kortom, natuursteen is niet alleen mooi, maar ook praktisch en duurzaam. Overweegt u natuursteen bestrating? Dan kunt u genieten van een tijdloze en karaktervolle uitstraling in uw buitenruimte.

 

Natuursteen is een prachtig materiaal dat veel wordt gebruikt voor terrassen en paden in tuinen. Het heeft een luxe uitstraling en kan een tuin direct bijzonder maken. Echter, zoals bij elk materiaal, zijn er ook enkele nadelen verbonden aan het gebruik van natuursteen:

 1. Krasgevoeligheid: Natuursteen kan relatief gemakkelijk krassen oplopen. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het verplaatsen van meubels of andere zware objecten op een natuurstenen terras of pad.
 2. Zuur- en chemicaliëngevoeligheid: Sommige soorten natuursteen zijn niet goed bestand tegen zuren en chemicaliën. Het is raadzaam om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken en voorzichtig te zijn met bijtende stoffen.
 3. Verkleuring: Bepaalde natuurstenen kunnen na verloop van tijd verkleuren of flets worden, vooral als ze worden blootgesteld aan zonlicht en weersinvloeden.
 4. Poreus oppervlak: Travertin, een type natuursteen, heeft bijvoorbeeld een poreus oppervlak, waardoor vuil gemakkelijk in de tegels kan trekken. Het is echter mogelijk om dit te voorkomen door de tegels na installatie te behandelen met een speciale coating1.
 5. Gewicht: Natuursteen is relatief zwaar, wat het zelf leggen ervan bemoeilijkt. Het kan handig zijn om professionele hulp in te schakelen bij de aanleg van een natuurstenen terras of pad.

 

Ondanks deze nadelen blijft natuursteen een populaire keuze vanwege zijn unieke uitstraling en duurzaamheid. Het is belangrijk om de juiste soort natuursteen te kiezen op basis van uw specifieke behoeften en de locatie waar het wordt geïnstalleerd. Met de juiste zorg en onderhoud kunt u jarenlang genieten van een prachtig natuurstenen terras of pad in uw tuin.